Fiyat Farklılıklarının Nedeni Nedir ?

Published In: Faydalı Bilgiler Hits: 1759 Comment: 0

Evden eve yapılan nakliyelerde fiyatlandırma kriterleri arasında, taşınacak eşya miktarı, taşıma mesafesi, indirelecek ve çıkarılacak kat sayıları, taşıma sırasında özellikle yüksek binalar için kullanılacak asansör sistemlerinin kullanım oranı, nakliye aracının binaya ne kadar yanaşabildiği, taşınacak eşyanın değer oranına bağlı risk oranı ( özellikle antika eşyalar ), kırılma riski oranı ve benzeri bir çok faktör vardır.

Evden eve nakliyat işlemi öncesinde, nakliyat firmaları taşınacak malzemenin analizi yaptığı bir analist göndererek, genellikle ücretsiz olarak fiyat tespiti yapmaktadırlar. Fiyat tespiti için gelen nakliye uzmanının verdiği fiyatla birlikte, fiyatı etkileyen faktörleri de beyan etmelidir, beyan edilmemesi halinde bu faktörler sorularak fiyat tayininin neye göre yapıldığı öğrenilmelidir.
 
Taşınacak eşya içerisinde fazla miktarda antika eşyanın bulunması, nakliye fiyatının artmasına neden olan başlıca faktörlerden biridir. her metrekaredeki meskenler için standart bir raiç fiyatı bulunmaktadır, bu fiyatlandırmalar, evden eve nakliyat firmalarına sorularak öğrenilebilir. Evden eve nakliyat için fiyat alınmadan önce raiç fiyatların öğrenilmesi, tüketici açısından yarar sağlayan bir unsurdur.
 
Raiç fiyatların önceden öğrenilerek fiyat tespitinin yaptırılması sonucunda, yapılan değer tespitinin ne kadar sağlıklı olduğu hakkında tüketicide önceden fikir sahibi olur. Evden eve nakliyat fiyatlarını en fazla etkileyen bir diğer etken taşıma mesafesinin uzunluğudur. Taşıma mesafesinin uzunluğu, taşıma fiyatını doğrudan etkileyen en önemli faktörlerden biridir.
 
Evden eve nakliyat ihtiyaçlarının çözümlenmesi sırasında, ucuzluğundan ziyade, firmanın büyüklüğü ve referansları en fazla dikkate alınması gereken konudur. Güvenilir ve büyük firmaların fiyatlandırmalarıda blirli bir standarta sahiptir. 

Tags: