Evimin Nakliyesi Kaç Gün Sürer ?

Published In: Faydalı Bilgiler Hits: 1895 Comment: 0

Genel olarak 100 ile 150 metrekarelik evlerin eşyaları, taşınacak evin uzaklığına da bağlı olarak bir gün içerisinde eşyalarınız taşımaktadırlar.

150 metrekarenin üzerine çıkan evlerin eşyalarının taşınması, taşınılacak mesafe yakın olsa bile en az iki en çok üç gün olarak sürelendirilmektedir.

Bu sürenin ilk günü taşımaya hazırlık ve paketleme için, ikinci gün taşıma ve yerleştirme, yerleştirme için zaman yetmemesi durumunda ise üçüncü gün yerleştirmeye devam etme şeklinde evden eve nakliyat firmaları tarafından değerlendirilmektedir.

Şehirlerarası nakliyatlarda ise gidilecek yolun uzunluğu ile taşıma günü oranı uzar veya kısalır. Uzun mesafeli evden eve nakliyatlarda varış mesafesi ve süresi üzerine evin metrekaresi eklenerek süre hesaplamaları yapılır.

Şehiriçi ve şehirdışı evden eve nakliyatlarda, mutlaka taşıma sözleşmesine taşıma için gereken süre yazılmalıdır. Evden eve nakliyatlarda saat olarak süre verilmesi oldukça zor bir tespittir, bu yüzden gün olarak taşıma sözleşmesinde, taşıma süresinin belirtilmiş olması gerekmektedir.

Evden eve nakliyatlarda süre, müşteri ve taşıyıcı firma arasında anlaşılmış olan ve taşıma sözleşmesinde yazan süredir ve bu süreyi uzatmak veya kısaltmak yine müşteri ve taşıyıcı firmanın anlaşması doğrultusunda olabilir. Bu bakımdan taşıma için müşteri ve taşıyıcı firma arasında anlaşılmış olan sürenin mutlaka evden eve nakliyat taşıma sözleşmesine de yazılması gerekmektedir.

Tags: